Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
    Колеги, ако спра вариатора, ще се променя ли положението на вала въпреки това в някакви минимални граници?
    Как се спира вариатор?
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Здравейте, колеги от скоро имам следния проблем: когато колатата е в покой трудно влизат първа и задна скорост. Съединителя е почти нов, демпфера обаче е пътник, дали има връзка? Колата е 146 JTD.
      Last edited by DJ; d.m.y г., 07:48.
      92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
      95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
      90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
      00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
        Как се спира вариатор?
        Откачане на соленоида.щ, като не стига налягане не би трябвало да променя положението си.

Comment

• Пичове, дайте идеи за следния проблем. Преди време започна да ми свети лампата на абс-а като позагрее колата и реших, че е от централата. Купих друга, но така и не я сложих...Както и да е. След един дълъг път до Банско сега вече си имаме АБС ол дъ тайм, но свети лампата на еърбег, което ме навява на мисълта, че проблемът е по електрониката някъде. АБСът си проработи от самосебе си- тестван е многократно, не есамо лампата да не свети- бачка си.Дайте идеи какво да търся..Как така сам се оправи АБСа, а се бъгна бега?
          Last edited by ivo_red; d.m.y г., 22:39.
          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Здравейте колеги,
            Напоследък като е мокро времето, постоянно има мирис на застояла вода в колата. Идеи как да го премахна? Къде може да се събира такава вода? 146 97/98'
            sigpic
            1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
            2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
            2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Случвало ми се е при запушване на отворите за отичане на водата, пред предното стъкло, водата се събира, прелива и по пътищата за въздуха навлиза в купето. След отпушване на отворите, нещата се оправят.

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                Пичове, дайте идеи за следния проблем. Преди време започна да ми свети лампата на абс-а като позагрее колата и реших, че е от централата. Купих друга, но така и не я сложих...Както и да е. След един дъъг път до Банско сега вече си имаме АБС ол дъ тайм, но свети лампата на еърбег, което ме навява на мисълта, че проблемът е по електрониката някъде. АБСът работи- тестван е многократно, не есамо лампата да не свети- бачка си.Дайте идеи какво да търся
                На мен също ми свети като загрее ама само когато се е пускал, след време спира да свети.. Същата кола.

Comment

• лед крушки х1

привет на всички,някво мнение за тези крушки и някой да е ползвал,мисля да сменям ксенона с нещо такова?
                  http://www.avto.bim.bg/Diodna-krushk...D_pr51987.html
                  Attached Files
                  Alfa Romeo 146 ti
                  16V 1997г

Comment

• Няма никакъв смисъл от такава смяна, освен ако не искаш да ги ползваш за дневни светлини.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Аз слагах на фаровете за мъгла с цел да ги ползвам за дневни. Светеха като за габарит.Махнах ги.

П.П. Сега виждам, че са различни крушките в линка и на снимката, която си дал. Аз слагах като на снимката, само че с 36 диода.
                      Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 02:33.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Колеги колко трябва да са твърди маркучите на охладителната система когато е запален мотора?

Comment

• пфф

Колеги не бях виждал 145ца без ел.стъкла мислих си ,че ги има дори и в най-ниското ниво на оборудване,явно съм се бъркал
                          Attached Files
                          АЛФА 145 TD
                          sigpic

Comment

• Ха!Доста интересно наистина.

Comment

• Колеги, какво е прецакано като притриса на задна? Съединител?
                              sigpic
                              1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
                              2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
                              2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Колеги, вчера минах технически, но ми казаха че има голяма разлика в спирачното усилие между предните две колела. Въздух, маркучи, налягане в гумата, всякакви идеи биха ми помогнали.

Comment

Working...
                                X